Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бурде най-вероятно ще запази мястото си в Торо Росо

Бурде най-вероятно ще запази мястото си в Торо Росо

58
0

Различни репортажи в швейцарската и френската преса, публикувани днес, изказват предположения, че Себастиан Бурде ще бъде потвърден съвсем скоро за втори пилот в тима на Торо Росо за предстоящия сезон.

29-годишният французин се състезава за италианския тим през 2008-ма, но все още единственото потвърдено от тима за новия сезон име е това на дебютанта Себастиан Буеми.

Миналата година беше първата за Бурде във Ф1, но дебюта му предизвика смесени чувства у специалистите, след като пилота на Торо Росо завърши сезона със само 4 спечелени точки, докато съотборникът му тогава Себастиан Фетел успя да събере 35.

Репортаж на швейцарското списание ‘Speedweek’ твърди, че според източници от компанията Ред Бул, която е собственик на тима, италианците са предпочели Бурде пред другия кандидат за пилотското място – Такума Сато.

Френският уебсайт ‘www.sport24.com’ пък смята, че парите от персоналните спонсори на Сато са се стопили, заради набиращата сила рецесия в Япония.

Мениджърът на Бурде – Никола Тод не потвърди новината, но настоя, че ‘ние сме постоянно в преговори.

Освен всичко друго, в официалния уебсайт на Торо Росо Ферари в момента в секцията за пилоти на тима фигурират имената на Бурде и Буеми.