Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни: Не сме манипулирали излъчването на Гран при на Япония

Бърни: Не сме манипулирали излъчването на Гран при на Япония

47
0

Управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун заяви категорично, че не е имало манипулация на телевизионното излъчване на Гран при на Япония. След финала на състезанието Ники Лауда и Тото Волф от Мерцедес се оплакаха, че по време на предаването колите на тима са били показвани много рядко. Според експерти, в хода на 90-минутното състезание, колите на Мерцедес са били показвани общо само 5 минути.

След надпреварата се появиха и конспиративни теории, че Бърни е наредил на излъчващите състезанието на Сузука нарочно да не показват пилотите на Мерцедес заради отказа на немската компания да доставя задвижващи системи на Ред Бул преди няколко седмици.

„Нямаше никакви манипулации в плана на прякото предаване на състезанието, заяви Екълстоун. – Преди време говорихме с участващите в шампионата отбори и стигнахме до заключението, че е по-вероятно даден болид да бъде показан когато е в средата на колоната. Всъщност показването на лидерите е много скучно. Лауда и Волф трябва да знаят за това. Възможно е японските режисьори да са се увлекли от отборите в средата на колоната, но аз не съм се месил в това.”