Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън похвали отбора за промените по колата след петък

Бътън похвали отбора за промените по колата след петък

48
0

Дженсън Бътън похвали отбора си за промените, които тимът е направил след петъчните тренировки по колата, за да стане тя по-добра и да му позволи да стигне до 3-ата част на квалификацията. Пилотът на Макларън се нареди на 9-а позиция в последния сегмент, като остана само на 0.029 сек от осмия Нико Хюлкенберг с Форс Индия.

„Забавлявах се в квалификацията, Никога не е хубаво да си на само 29 хилядни от колата пред теб, но ние се класирахме 9-и и не беше зле, заяви Бътън, който утре ще участва в състезание №300 в кариерата си. По време на първата част на сесията имах проблеми с трафика. Трябваше да изпреваря пилот на Мейнър (Окон) в завой 9 в бързата си обиколка, а не трябва да се налага да правиш това в квалификацията.

Освен това се завъртях на завой 14, когато загубих притискаща сила зад една от колите на Рено. Но подобрихме много колата спрямо тренировките вчера и тимът свърши страхотна работа. За първи път този уикенд се чувствах комфортно именно в квалификацията. Надявам се да се представим добре в състезанието, като няма причина да не можем да се борим с колие около нас.“