Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън се готви за емоционален край на сезона

Бътън се готви за емоционален край на сезона

38
0

Дженсън Бътън заяви, че се готви за емоционален край на сезона, който може да бъде и неговия последен във Формула 1 като пилот. Британецът със сигурност няма да кара през следващия сезон, въпреки че остава част от екипа на Макларън. Засега не е ясно дали той ще се върне отново зад волана през 2018 г., а догодина на негово място ще се състезава Щофел Вандоорн.

„Очаквам с нетърпение този уикенд, а това е чувство, което го има в мен вече от няколко състезания, каза Бътън. – Това е една много специална глава в моя живот, затова в Абу Даби ще бъдат част от моите приятели и семейство, които много се вълнуват като мен.

Със сигурност ще бъде много емоционално и се надявам с помощта на феновете, на отбора и на най-близките си хора да изляза и да дам абсолютния максимум, за да се насладя на състезанието.”

Неговият съотборник в Макларън Фернандо Алонсо от своя страна заяви, че пистата Яс Марина по принцип не пасва на пакета на Макларън-Хонда заради двете си дълги прави, но все пак се надява на позитивен финал на сезона.

„За последно ще карам с Дженсън в обозримо бъдеще, каза още испанецът относно съотборника си Бътън, който няма да кара за тима през 2017 г. – Беше удоволствие да работя с него. Ще ми липсва.”