Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън не вижда причина да се отказва скоро

Бътън не вижда причина да се отказва скоро

41
0

Дженсън Бътън заяви, че не вижда причина скоро да се отказва от Формула 1. Британецът е най-опитният сред сегашните пилоти, като дебютира в Гран при през 2000 г. и вече е в 17-ия си сезон в спорта. Последните 2 сезона не бяха успешни за него и екипа му Макларън, но въпреки това той не се е отказал да се бори на най-високо ниво, все пак давайки си сметка за напредналата си възраст.

„Ще ссъм изненадам, ако сегашните 18-19-годишни пилоти, които идват в спорта, биха могли да имат 17-годишна кариера във Ф1, коментира Бътън. – Светът много се промени. Според мен съм късметлия. Имах шанса да израсна през тези години – не просто да се превърна в добър пилот, но и да придобия други качества, които ми помогнаха да бъда успешен в това, което правя.”

„Същото важи и за Фернандо Алонсо. Затова все още сме тук и отборите искат да караме за тях, нищо че сме на 35 или 36. Важното е да бъдем на топ ниво по отношение на физическото си състояние и да сме перфектни във всеки аспект. Стига да го постигаме, няма причина да спираме“, завърши Дженсън.