Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Очаква ни тежко състезание

Бътън: Очаква ни тежко състезание

47
0

Дженсън Бътън заяви, че пред него и Макларън-Хонда е поредното тежко състезание в неделя, и че няма как да има очаквания за спечелване на точки.

„Поредната смяна на задвижва система отново означава наказание, но все пак позитивното от днес е, че имахме сравнително добро темпо в дългите серии от обиколки сутринта и това е обнадеждаващо на тази писта, която предварително знаехме, че няма да е добра за нас, отбеляза Дженсън. – Следобед обаче теч провали цялата програма, колата просто се разплака и нямаше какво да направя. Убедих се поне колко хубави десерти правят в нашия моторхоум.“

Продължавайки с анализа, преди всичко на обиколките си от сутринта, Бътън отново каза, че колата не е лоша за каране, не е трудна за управление, но просто е бавна, а екипът има още много да анализира начина на работа на всичко в новата задвижваща система.

По рано днес спортният директор на Макларън Ерик Булие звучеше на пресконференцията на тим шефовете днес след обяд доста сигурен в оставането на Дженсън в тима до Фернандо Алонсо, защото двамата световни шампиони вършели страхотна работа в много труден период за екипа.