Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън определи състезанието в Мексико като болезнено

Бътън определи състезанието в Мексико като болезнено

60
0

Дженсън Бътън определи състезанието си за Гран при на Мексико като болезнено. Пилотът на Макларън завърши едва 14-и, като нямаше никаква скорост на правите и беше изпреварван от съперниците си като спрял. Зад него завършиха само двете коли на Маруся. Британецът потегли последен след общо 70 места наказание в решетката, след двойна смяна на задвижваща система и още допълнителни елементи.

На въпрос как ще определи състезанието за себе си като цяло, британецът отговори: „Мисля, че болезнено е точната дума. Бях с по-твърдите гуми на старта и но трябваше да помахам за чао на всички пред мен. Скоростта на другите коли на правата беше феноменална. Ние достигахме 345 км/ч, но те бяха с 20 км/ч по-бързи. А когато имаха и DRS и цялата енергия от задвижващата система те постигаха 45 км/ч повече от нас (без DRS). Това е масивна разлика в скоростта и не можех да задържа никой за мен.”

Според Дженсън причината за голямата разлика е, че в Хонда са загубили повече мощност спрямо конкурентите от голямата надморска височина (2200 м) на пистата. „Не знам защо, но загубихме повече от другите, каза Бътън. – Нормално е да си помислиш, че това би поставило всички по-близо един до друг по отношение на мощността, но то наистина ни попречи много тук.”