Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бяхме наясно, че стартираме със сериозно изоставане, призна Грожан след трудните за...

Бяхме наясно, че стартираме със сериозно изоставане, призна Грожан след трудните за Лотус сесии

28
0
Ромейн Грожан

Пореден разочароващ ден изживя екипът на Лотус – този път на пистата Сепанг до Куала Лумпур, където този уикенд ще се проведе втори кръг от световния шампионат на Формула 1.

Различни проблеми попречиха на Ромейн Грожан и Пастор Малдонадо да проведат нормални тренировки. Френският пилот направи общо 18 обиколки за деня, а съотборникът му – едва 2 опознавателни. Най-сериозният проблеми бе с двигателя на Пастор, изискващ смяна и довел до пропускане на цялата втора сесия.

Заради това програмата на тима, включваща редица нови компоненти в почти всички области – аеродинамика, механика, софтуер, електроника – изостана. От екипа проявиха чувство за хумор като в графата „изводи от деня” вписаха: „Имаме много работа за вършене утре”.

Трябва да се трудим да изчистим всичките си проблеми. Сутринта не можах да направя никакви (смислени) обиколки, а следобед изгорял кабел бе причина скоростната кутия да не работи. Естествено, че няма да сляза от колата с усмивка, след като съм я паркирал някъде по пистата. Всъщност направо си ругаеш! Но както вече споменах, това е едва второто състезание за сезона и си бяхме наясно, че стартираме със сериозно изоставане – призна Грожан.

Малдонадо се надява проблемите с неговата задвижваща система да бъдат поправени за утре, за да може да кара поне в третата сесия за подготовка и след това в квалификацията.

И за отбора, и за мен е важно да изпитам поне малко болида. Трудно е, макар че всеки път очакваме нещата да се подобрят. Трудим се упорито. Трябва да сме готови да атакуваме, когато всичко е поправено – допълни венецуелецът.