Начало Автомобили Caddy Maxi Life EcoFuel – максимален пробег на метан

Caddy Maxi Life EcoFuel – максимален пробег на метан

1767
0

– Caddy Maxi Life EcoFuel изминава с едно зареждане на метан 570 км
– Отличава се с най-ниския разход и най-големия пробег
– Пространството в седемместния ван остава непокътнато

В рамките на автомобилния салон в Женева Фолксваген Лекотоварни автомобили направи световна премиера на студията Caddy Maxi Life EcoFuel. Обозначението „EcoFuel” при Фолксваген се отнася традиционно до задвижването с екологичния и ценово изгоден природен газ метан. Голям плюс при Caddy Maxi Life EcoFuel е сензационният за този вид автомобили пробег от 570 км само в режим на метан. Заедно с бензиновия запас автомобилът може да измине до 700 км.

Също като късия Caddy Eco Fuel, който е най-продаваният автомобил на метан в Германия за 2007 г., удълженият с 47 см Caddy Maxi Life EcoFuel също е квазимоновалентен. Това означава, че с цел оптимално използване на енергията в режим на метан 2.0 – литровият , 4-цилиндров 80 kW/ 109 к.с. двигател е с максимална степен на сгъстяване13,5:1. Същевременно обаче автомобилът може да се задвижва и на бензин.
„Късият” Caddy, чиито бутилки имат вместимост от максимум 26 кг метан, впечатлява с непостиган до този момент пробег от приблизително 430 км. Caddy Maxi Life EcoFuel може дори повече! Благодарение на удължената база, автомобилът може да поеме общо 37 кг метан. При шофиране на метан Caddy Maxi Life EcoFuel може да достигне пробег дори от 570 км.

Средният разход на Caddy Maxi Life EcoFuel е само 6,1 кг/100 км на метан, което го прави изключително изгоден и икономичен.
Превключването от метан на бензин се осъществява автоматично. Моторният мениджмънт компенсира високото сгъстяване чрез коригиран момент на запалване и позицията на дроселната клапа.
Водачът получава индикация на таблото, че е в режим на бензин. В комбинация с бензиновия резерв от 13 литра пробегът достига до общо 700 километра.

Дизайнът на Caddy Maxi Life EcoFuel няма да се различава от този на основния модел. Бутилките са разположени под пода в задната част на автомобила, така че да не се нарушава целостта и обема на багажното пространство.
За дължината си от 4.88 м EcoFuel студията на Caddy Maxi Life предлага огромно товарно пространство от 3700 литра. Същевременно серийно се предоставя възможност на до седем души да се настанят на трите реда седалки, при това изключително комфортно. Дори и при окапацитяването на седемте седалки багажното пространство, с което разполагате остава 530 литра. Вторият ред седалки е с възможност за двойно сгъване напред, а третият може напълно да се демонтира, като товарното пространство в този случай се увеличава до 1350 литра.
Широките 700 мм и високи 1108 мм плъзгащи врати осигуряват лесен достъп в автомобила. Вместо серийната задна клапа, като опция можете да поръчате и асиметрично разделени задни врати.

При старта на серийно производство на Caddy Maxi Life EcoFuel Фолксваген лекотоварни автомобили ще предложи и аналог на „късото” Caddy в още две модификации: универсалният Caddy Maxi Kombi с една плъзгаща врата и пет или седем места, както и чисто товарната версия Caddy Maxi Kasten.