Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Карлос Сайнц иска да е във водещ отбор за 2018 г.

Карлос Сайнц иска да е във водещ отбор за 2018 г.

45
0

Карлос Сайнц заяви, че желанието му за 2018 г. е да кара във водещ отбор. Името на испанеца бе свързвано с възможността да замести Нико Розберг в Мерцедес за следващия сезон, но след това спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви категорично, че испанският пилот няма да напуска Торо Росо. Сайнц също каза, че за следващия сезон ще е пилот на Торо Росо, но за 2018 г. ще иска място в топтим, като големият отбор на Ред Бул ще е приоритет.

„Кой не мисли за това, заяви Сайнц относно възможността да замести Розберг. – Но аз вече съм напълно фокусиран върху Торо Росо и третата ми година там, която да е поне толкова добра или по-добра от изминалата. А това няма да е лесно. Първата ми цел е да имам добра 2017 г. И оттук ще се опитам да си отворя колкото може повече врати да съм в топотбор. Надявам се, че това ще е отбора на Ред Бул, което ми се иска най-много след 3 години в Торо Росо.”

Сайнц коментира още, че решението на Нико Розберг да напусне спорта след като спечели титлата, го е изненадало. „Лично аз не мисля, че бих го направил. Надявам се някой ден да съм в такава позиция. Харесвам много това, което правя. Дори да спечеля 2 или 3 титли, няма да искам да се откажа. Гледам на победата като на нещо, което те кара да искаш още, като наркотик. Всеки път, когато спечелех в по-малките формули, исках да печеля още.”

С преминаването на Торо Росо от задвижващи системи на Ферари от 2015 г. към такива на Рено с най-новата спецификация от 2017 г., Сайнц се надява тимът да няма проблеми със скоростта си на правите, както бе през изминалия сезон.

„Надявам се двигателят да не ни създава главоболия и да не се налага да мислим, че губим 15-20 км/ч във всяко състезание, обясни Карлос. – Това е всичко, което искам. Уверен съм, че Торо Росо може да вземе предимство от промените в правилата, като вече доказа, че може да направи добро шаси. Мисля, че ще можем да се борим за 5-ото място при отборите.”