Начало Автомобили Cеfin представи туристическия Evadys

Cеfin представи туристическия Evadys

76
0

На 18.06.2008 г. в рамките на Автомобилен салон София 2008 Cefin България представи новото предложение на Irisbus за вътрешни линии – туристическият автобус Evadys H. Тестът на модела се проведе на предварително избран разнообразен маршрут в присъствието на г-н Серджо Молинаро – Sales&Marketing Central Europe.
Evadys H се предлага в два варианта по отношение на дължината – в единият вариант 11 976 мм. и предлага седалки за 55 пътника плюс 2 – за шофьор и екскурзовод. В другата си вариация автобусът е 12,8 метра дълъг и събира 59 пътника плюс шофьор и екскурзовод. Другите му габарити са широчина 2550 мм и височина 3456 мм. Изграден е на метална самоносеща конструкция от стоманени тръби с предни и задни панели от полиестер и пресована стомана. Цветът е по желание на клиента.
Интериорът включва панели, покриващи страничните стени, тапицирани с кадифе, под, повдигнат под седалките с вградена пътека от шперплат, завеси на страничните прозорци и задното стъкло, накланящи се седалки за пътниците с опори за ръцете и главата, радио CD стерео 2х20 RDS с управление, монтирано на волана, микрофон за шофьора и стюардесата. Седалката на шофьора се регулира вертикално и хоризонтално, с наклоняване на облегалката, подпорите за ръцете и главата, пневматично окачване и 3-точкови предпазни колани.
Двигателят, който задвижва Evadys H е Iveco Cursor 8 отговарящ на екологичня стандарт Euro 4. 6-цилиндровият редови мотор е с 4 клапана на цилиндър, монтиран надлъжно отзад с VGT турбонагнетяване (въздух-въздух) с междинен охладител и електрическа инжекторна помпа. Общият му работен обем е 7800 куб. см, разполага с максимална мощност от 280 kW (380 к.с.) и максимален въртящ момент – 1500 Нм. Трансмисията е 6-скоростна механична с външно предупреждение за включена задна скорост – ZF 6S 1600.
Моделът е в производство от миналата година и се произвежда във френските заводи на марката. Там е и един от основните му пазари.