Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 CEO-то на Ферари блокира привличането на Нюи заради пари? Аманда Нюи: Не...

CEO-то на Ферари блокира привличането на Нюи заради пари? Аманда Нюи: Не се подвеждайте от сензационен кликбейт

2658
0
Ейдриан Нюи
Ейдриан Нюи; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня блокира привличането на Ейдриан Нюи в Скудерията. Информацията е на BBC Спорт. Според нея Виня се сепнал от искането на Нюи за заплата. Освен това се тревожел дали английският конструктор няма да има твърде голямо влияние в компанията от Маранело и да навреди на вътрешната система на работа. Такива притеснения имаше от момента, в който се заговори, че Нюи може да отиде във Ферари.

Последната промяна в техническата структура на Ферари бе напускането на отговарящия за шасито Енрико Кардиле

Той подписа с Астън Мартин. При появата на приказките, че Нюи ще отиде във Ферари едно от притесненията бе как ще повлияе това на висшия технически мениджмънт, част от който бе и Кардиле.

При пристигането си в отбора Фредерик Васьор не направи сериозни промени сред техническия състав на Ферари. Имаше някои специалисти, които напуснаха – сред тях настоящият шеф на Виза РБ Лоран Мекис и Давид Санчес, който първо подписа с Макларън, но не изкара и три месеца там, а в момента е в Алпин. Васьор обаче вярва в привличането на възможно най-добрите кадри, дори цената да е загуби някого от настоящите инженери в Маранело. В италиански медии се твърди, че французинът не е положил особени усилия да убеждава Кардиле да остане. За сметка на това италианският инженер, за когото може да научите повече подробности в новия брой на списание ClubS1 (275), ще получи повишение в Астън Мартин. В отбора от Силвърстоун той ще е технически директор от ранга на Джеймс Алисън в Мерцедес.

Ситуацията е особено любопитна, тъй като заради информацията за притесненията на Виня относно заплатата и влиянието на Нюи се смята, че понастоящем има най-голяма вероятност той да отиде също в Астън Мартин

Твърдеше се, че и там Лорънс Строл се изненадал от искането му за годишна заплата – 50 милиона паунда, който след това конструкторът намалил наполовина до £25 млн. Някои източници дори твърдят, че Нюи дори вече е подписал с Астън Мартин. Такъв слух имаше и за Ферари – че вече има разписан контракт с Нюи.

Междувременно съпругата на Ейдриан Нюи Аманда призова в социалните мрежи феновете да не се ловят на „кукичките“ в медиите.

„Моля, не се подвеждайте от сензационен кликбейт и спекулации в медиите. Основният фокус на Ейдриан в момента е RB17 с Ред Бул Адвансд Технолъджи“, написа тя в X (Туитър – б.р.).

Аманда Нюи публикува снимки на конструктора с внука му Блейк.