Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чудесно е, че взехме първите точки за сезона, сподели Грожан

Чудесно е, че взехме първите точки за сезона, сподели Грожан

62
0

Лотус спечели първи точки за сезон 2015 г. във Формула 1 благодарение на седмото място на Ромейн Грожан в Гран при на Китай. Пастор Малдонадо не завърши надпреварата – той имаше проблеми със спирачките и бе ударен от Дженсън Бътън.

„Това бе най-доброто, което можехме да постигнем и е чудесно, че взехме първите точки за сезона”, сподели Грожан. „Гордея се с всички в Енстън и на пистата. Това трасе не бе леко за нас, тъй като характеристиките му не пасват добре на колата, но направихме силен старт и по-голямата част от надпреварата премина както трябва. Справихме се с подобряване поведението на болида старт след старт и е прекрасно, че най-после взехме точки.”

Малдонадо бе доволен от състезателното темпо. Според него по-предно класиране в квалификацията в Бахрейн може да доведе до още по-силен резултат за тима.

„Направих страхотен старт и в началото вървяхме чудесно. След това се появиха проблеми със спирачките, което ме затрудняваше. Трябва също така да разберем защо се получи блокирането при влизането в пита. Загубихме много време там и това повлия на останалата част от надпреварата ми. Битката с Дженсън бе фантастична – изпреварвахме се много чисто, беше вълнуващо. За съжаление изглежда той обърка спирането и ме удари. Това лесно може да се случи, когато се бориш за позиция, спираш извън траекторията и използваш DRS. Просто понякога става така”, коментира венецуелският пилот.

Директорът операции на пистата Алан Перман отбеляза, че Гран при на Китай бе солидно състезание за Лотус, каквото отборът очакваше да направи още в началото на сезона: „И двете коли изглеждаха в добра форма. С Ромейн постигнахме целта си да изпреварим Ред Бул-а и двата Заубер-а. Надпреварата бе по-трудна за Пастор, който обаче също имаше потенциал да финишира в топ 10.”