Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чудесно е, че сме между двата Ред Бул-а, радва се Маса

Чудесно е, че сме между двата Ред Бул-а, радва се Маса

72
0

Фелипе Маса се класира шести в квалификацията за Гран при на Русия. Съотборникът му в Уилямс Ланс Строл бе 12-ти, но ще е по-напред на грида заради наказанието на Карлос Сайнц.

Отборът бе доволен от постижението на Фелипе, а главният технически шеф Пади Лоу го определи като „абсолютно фантастично”.

„Разделихме Ред Бул-ите, което ще направи ситуацията интересна утре, особено като се има предвид, че състезателното ни темпо изглежда добро”, продължи Лоу. „Ланс е на нова писта, имаше да учи много неща и от тази гледна точка 12-ото му време е добра работа. Управлението на гумите бе сложно за всички, както е всяка година на тази гладка повърхност. До последната обиколка в квалификацията научавахме все нови и нови неща. Очакваме вълнуващо състезание утре.”

Маса се радваше на шестото си място и отбеляза, че квалификацията бе страхотна за него.

„Чудесно е, че сме между двата Ред Бул-а. Те бяха по-добри от нас в първите три надпревари – и в квалификациите, и в състезанията, но тази писта изглежда добра за нас и се борим с тях. Доволен съм от позицията, от която ще стартираме. Надявам се да продължим битката. Ще сторя всичко по силите си. Безкрайно мотивиран съм и дано нещата се подредят за нас, за да направим добро състезание”, допълни бразилецът.

Строл смяташе, че е имал шанс да се класира в Q3, но допуснал грешки в края на финалния си бърз тур в Q2.

„Загряващата ми обиколка не се получи както исках, а тук е важно гумите ти да работят като хората. Започнах тура добре, после загубих сцепление в последния сектор, сбърках няколко пъти и просто изтървах задната част. Бях наваксал поне две десети от секундата, но не успях да задържа темпото. Надпреварата е дълга, да видим какво ще стане. Надявам се на повече късмет”, каза още канадецът.