Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок официално в Лотус

Чандок официално в Лотус

35
0
Карун Чандок

Карун Чандок се присъедини официално към екипа на Лотус, с което отборът финализира пилотския си състав. Слухове за привличането на индийския състезател имаше през цялата зима, но едва сега всичко бе договорено и официално потвърдено. Така двамата титуляри Хейки Ковалайнен и Ярно Трули разполагат с помощта на Чандок, Луис Разиа, Давиде Валсеки и Рикардо Тейшейра.

Карун бе част от грида през 2010 г., но загуби мястото си в Испания Рейсинг заради недостатъчно финансиране. Той ще кара в петъчни свободни тренировки за Лотус, като ще излезе още в първата сесия в Мелбърн този петък. Шефът на отбора Тони Фернандес изрази удовлетворение от привличането на Чандок, тъй като то ще помогне за развитието на Т128.

Не мисля, че преувеличавам, твърдейки, че Карун е бъдещето на автомобилния спорт – той е живото доказателство за това, че няма граници за таланта и амбицията. Невероятно горд е с произхода си, но притежава глобален поглед и за мен е чест, че Тийм Лотус дава шанс на една от най-ярките индийски звезди да продължи да се развива – допълни малайзиецът.

Самият Чандок призна, че разговори наистина се водят от доста време и за него е огромно удоволствие да стане част от екипа на Фернандес.

В момента уточняваме подробностите в кои точно тренировки ще карам. Вече видях как работи отборът, когато бях с тях по време на част от зимните тестове. Щастлив съм, че съм част от тима в толкова вълнуващо време и че ще имам честта да помогна да се изгради бъдещето му. Благодаря за вярата в мен – ще дам най-доброто от себе си, за да я оправдая – заяви Карун.