Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок разочарован, че няма да се състезава в родината си

Чандок разочарован, че няма да се състезава в родината си

38
0
Карун Чандок

Индийският пилот Карун Чандок бе искрено разочарован от това, че няма да кара в първата надпревара от Формула 1 в родината си. Решението бе взето едва вчера и отборът реши да заложи на опита на титулярите Хейки Ковалайнен и Ярно Трули, за да задържи 10-то място в класирането при конструкторите.

Карун прояви разбиране, но не му бе лесно да преглътне факта, след като месеци наред се смяташе, че ще има шанс да се изяви пред родна публика.

Вълнувам се, че ще карам на новата писта в първата тренировка. Очевидно е, че съм разочарован, че няма да имам възможността да се състезавам през целия уикенд, но приемам решение на тима да се опре на опита и таланта на Ярно и Хейки. Екипът ни е още млад, все още расте и съм наясно, че трябва да правят най-доброто за бъдещето си в спорта. Затова понякога е необходимо да се взимат трудни решения. В този случай е направен сложен избор, но разбирам, че в него няма никакво лично отношение към мен – коментира индиецът.

Чандок допълни, че интересите на отбора и всичките 254 души, трудещи се на пистата и във фабриката, са преди всичко. Той вярва, че е израснал като пилот и помага на тима с работата си.

Над 1000 съобщения на подкрепа получи индиецът в Туитър акаунта си след обявяването на новината. Той е сред най-популярните хора от падока в социалната мрежа (следван е от над 66 000 души) и благодари няколко пъти на всички за отношението им.