Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чандок ще кара Ред Бул на корейската писта

Чандок ще кара Ред Бул на корейската писта

45
0

Неяснотите около Гран при на Корея продължават, а до предварително посочената дата на надпреварата (24 октомври) остават едва два месеца. Организаторите обаче явно опитват да довършат проекта навреме, след като днес бе обявено, че на 4 септември Карун Чандок ще кара демонстрационния болид на Ред Бул на трасето.

За събитието се очакват около 3000 души, като освен туровете на индиеца (който по принцип е пилот на Испания Рейсинг, но преди години бе част от програмата на Ред Бул за млади таланти) ще има и демонстрации на други автомобили.

– С Ред Бул се познаваме от дните, когато бях част от младежката им програма. Титулярните пилоти на отбора не могат да участват в това събитие заради други ангажименти, така че съм повече от щастлив да поема задачата. За мен ще е истинска чест да съм един от първите пилоти, карали на новата корейска писта. Конфигурацията изглежда наистина добре на хартия и нямам търпение да карам един побеждаващ болид следващия уикенд – бе коментарът на Чандок.

В момента Сакон Ямамото заема мястото на Карун в Испания Рейсинг, но от тима уверяват, че индиецът ще се върне в кокпита преди края на сезона.