Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Черният асфалт беше като лед и изпуснах колата, обясни Хюлкенберг

Черният асфалт беше като лед и изпуснах колата, обясни Хюлкенберг

1290
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Майкъл Потс

Нико Хюлкенберг обясни, че черният асфалт в зоната за сигурност на последните 2 завоя на Хокенхайм е бил като лед. И затова той е изпуснал колата от контрол, въпреки че беше с гумите интермедия.

Пилотът на Рено се удари в стената и спря в чакъла, отпадайки от състезанието. До този момент германецът се движеше на 4-а позиция в Гран при на Германия, като преди това в определен момент дори беше 2-и.

„Днес беше от онези дни, в които трябва да се възползваш от възможностите си, каза Хюлкенберг. – Много съм разочарован за себе си и за тима. Не успяхме да задържим това, което имахме като позиция. Особено пред домашната ми публика.

Това боли. И ще ме боли още повече на следващия ден. Изпуснах малко колата на влажното трасе на завой 16. Бях с гуми, които вече се износваха. Но черният асфалт беше като лед. А аз не бях наясно с това.“

Другият пилот на Рено Даниел Рикиардо също отпадна. Той имаше проблеми с изпускателната система. След двойното отпадане на колите Рено се смъкна от 5-а на 6-а позиция в шампионата при конструкторите. Френският тим бе изпреварен от Торо Росо.