Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четири отбора ще се борят за титлата

Четири отбора ще се борят за титлата

26
0

Себастиан Фетел се съгласи с позицията на сънародника си Михаел Шумахер, че за титлата през 2010 година ще се борят четири екипа.

След последния тест на Херес се видя, че Ферари едва ли ще доминират в шампионата, както се предполагаше след първия тест във Валенсия.

Доста е гъсто на върха“ – коментира пред „Ауто Мотор унд Шпорт“ пилотът на Ред Бул. „Има четири силни отбора.“

Младият германец очаква в битката за титлата да се включват Ферари, Ред Бул, Макларън и Мерцедес GP. Засега според пилота е трудно да се правят прецизни заключения кой къде се намира: „В един момент някой е малко по-напред, после е някой друг, като всичко това всъщност е доста вълнуващо.

Пред „Моторшпорт Актуел“ Фернандо Алонсо от Ферари допълни: „Миналата година Браун се появиха, когато всички вече бяха поставили своите карти на масата, като веднага стана ясно, че те имат печеливша кола… Тази година е различно. Никой не изпъква пред останалите като фаворит.

Фелипе Маса пък е казал пред „Блик“: „Феновете ще се радват, ако през този сезон всички са много близо един до друг.“

Още по-интересно е, че макар и да се оформят четири отбора фаворити, то на тях изглежда да им дишат във врата и останалите екипи. Заубер, Торо Росо, Форс Индия, Уилямс и Рено показаха конкурентно темпо в даден момент от тестовете.