Начало Автомобили Четири световни премиери за КИА на автосалона в Париж

Четири световни премиери за КИА на автосалона в Париж

95
0


• За първи път пред широката аудитория КИА ще покаже предназначения за градски условия модел Соул
• Своят дебют ще осъществи и специално проектираният автомобил на марката с минимален разход на гориво – Kia cee’d ISG (Idle Stop&Go)
• Предстои премиера на прототипите cee’d Hybrid и Soul Hybrid
• Европейски дебют за Kia Sportage FCEV

За да отпразнува световната премиера на изцяло новия градски кросоувър Соул на 2 Октомври в Париж, КИА Моторс ще представи седем различни експоната на последното си творение в необичайна ‘Соул Свят’ зона по време на 18-дневното събитие.

Дългоочакваният Соул бележи революционен обрат в гамата на корейския бранд. Това е поредното доказателство за стремежа на КИА да заеме една от световните топ позиции като производител на висококачествени автомобили. КИА Соул е проектиран и предназначен за една напълно нова Европейска, Американска и световна общност. Моделът ще успее да спечели симпатиите и да завладее сърцата на младите по душа автомобилни потребители .

„Соул ще плени своите бъдещи собственици с отлични характеристики, стил, комфорт и богато оборудване. Този атрактивен градски модел е съчетание от свежи идеи и модерно мислене, автомобил който призовава своите потребители към освобождаване на съзнанието, към изграждане на емоционална връзка с новия им автомобилен партньор. Соул ще ги накара да преосмислят и възприемат с отворено сърце новото, съвременно предизвикателство на корейската марка,” ентусиазирано заяви г-н Hyoung-Keun Lee, старши изпълнителен вицепрезидент на международния бизнес отдел на КИА Моторс Корпорейшън.

Изключителен дизайн, атрактивна външност
Главният дизайнер на КИА Моторс, г-н Питър Шрайер, ръководи развитието на КИА Соул от представянето на прототипа през 2006г. до реализирането на серийния модел през 2008г.
„Новата КИА Соул е прогресивна стъпка напред по пътя на автомобилната компания към утвърждаването й като лидер на отлични по дизайн и технически параметри модели, които предизвикват желание в автомобилните фенове да ги притежават. Проектирана в САЩ, произведена в Корея и усъвършенствана в Европа – КИА Соул е един изключителен продукт със собствен стил и забележителен дизайн. Убеден съм в реализацията на новото попълнение в гамата на марката на световните пазари,” заяви г-н Шрайер.

Пространство, което гарантира усещането за свобода, сензационна звукова система
Изпълнителните директори на КИА Моторс, както и всички дилъри на марката са убедени, че още при първия контакт с КИА Соул клиентите ще останат възхитени от стила, цветовете, изпълнението, качеството, материалите и цялостната визия на модела. Съвършената комбинация от обширно вътрешно пространство и удобство за шофьора създава уютна атмосфера, която клиентите на модела ще усетят още при влизането си в него.

Всеки модел КИА Соул ще бъде оборудван с фабрично вградено RDS radio/CD player с MP3 съвместимост, шест колони, изход, който генерира 112 W, иновативна PowerBass технология и външна антена. Моделът ще бъде снабден и с усъвършенствана звукова система – комбинация от „Sound Sensitive Mood Lighting’, изход, генериращ 315W, голяма колона, разположена в средата на таблото, външен усилвател и суб-буфер, монтиран в багажника, обслужващ общо 8 колони.

Избор между дизелов и бензинов двигатели съчетани със 126 к.с.
КИА Соул ще се предлага с избор от два бензинови и един дизелов двигател, механична скоростна кутия и автоматична трансмисия.

Най-мощният двигател ще бъде 2-литров бензинов с мощност от 140к.с. при 6000 об./мин и 186 Nm въртящ момент при 4600 об./мин. Моделът ще бъде снабден с 5-степенна механична скоростна кутия или 4-степенна автоматична трансмисия като опция.

1.6-литровият двигател е предназначен за повечето пазари, докато потребителите на Стария континент ще имат възможност да направят поръчка и за 1.6л дизелов мотор с променлива геометрия на турбокомпресора. И двата 1.6л, 4 цилиндрови, 16V DOHC двигатели са базирани на широко популярния европейски модел КИА сийд.

Бензиновият двигател генерира 126 к.с. при 6300 об./мин и въртящ момент от 156 Nm при 4200 об./мин. Дизеловият двигател предоставя 126 к.с. при 4000 об./мин и високо конкурентен въртящ момент от 255 Nm при едва 2000 об./мин.

ESP и 6 въздушни възглавници гарантират за сигурността на Соул
КИА Соул разполага с най-високите нива на активна и пасивна безопасност. Моделите, предназначени за Европа и Северна Америка, ще бъдат серийно снабдени с 6 въздушни възглавници, 4 дискови спирачки и ESP.

КИА Соул – един напълно нов модел в гамата на марката
КИА Моторс планира производството на 136 000 броя от модела Соул годишно в завода на марката в Gwangju, Корея. Производствената база е напълно преоборудвана за новата си дейност. Компанията планира продажбата на 36 000 броя за вътрешния пазар, 50 000 броя за Северна Америка, 30 000 броя за Европа и 20 000 броя за останалите пазари. През 2009г. ще стартира и производството на специална версия, предназначена за Китайския пазар, като очакванията са за 40 000 броя годишно.

Четири нови звезди, ситуирани в „Зелената Зона” на КИА
КИА ще представи четири нови модела в своята ‘Зелена Зона’ на автосалона в Париж – Kia cee’d ISG, Soul Hybrid, cee’d Hybrid и Sportage FCEV.

Една от първите екологични технологии e новата ISG система на KIA, която ще бъде представена от компанията в Париж и ще бъде въведена в бензиновите модели на модела сийд от началото на 2009г. Иновативната ISG система автоматично изключва двигателя при попадане на автомобила в натоварен трафик и го стартира веднага при потегляне като по този начин намалява разхода на гориво и вредните емисии с повече от 15%.

Хибридна мощност за КИА Соул и КИА сийд
Концептуалните хибридни модели сийд и Соул ще осъществят своята световна премиера в Париж. Прототипът КИА Соул Хибрид ще бъде представен в завършен вид с панорамен покрив, за да бъдат достъпни за наблюдение хибридната задвижваща система и електрическият двигател.

КИА Соул ще се отличава с 1,6-литров бензинов двигател, съчетан с 15кW, 105Nm AC синхронизиран електрически мотор, системата за променливо газоразпределение (CVVT), ISG и презареждаща технология, която осигурява мощност на ел. пакета. Прототипът е с разход на гориво от 4.9л/100км и вредни емисии 117г/км (намаление с 26.4%).

КИА сийд Хибрид е разработен от R&D центровете на марката да заеме мястото си в реалните условия и изпитания на Европа. Както и хибрида Соул, така и сийд разполага с усъвършенствана задвижваща система, 1,6-литров бензинов двигател и 15кW електрически мотор. Целта на корейския автопроизводител е екологичните модели да достигнат 4.8л/100км разход на гориво и 114г/км вредни емисии.

Като част от програмата на КИА Моторс Корпорейшън за разработване на автомобили задвижвани от електрически горивни клетки (FCEV), КИА Спортидж e подложен на постоянни изпитания и развитие. На автосалона в Париж, за първи път пред европейската аудитория ще бъде представен плодът на упорит труд и усилена работа.