Начало Други Четвърта кола за Шевролет в WTCC

Четвърта кола за Шевролет в WTCC

38
0

Шевролет вече ще имат по четири автомобила до края на сезона на WTCC. Така към настоящите Роб Хъф, Ален Меню и Никола Ларини се присъединява японецът Манабу „Макс” Оридо, който ще кара в последните три кръга за 2008 година. Оридо ще направи своя дебют в надпреварата на Монца, преди да продължи към домашната си надпревара на Окаяма, както и към уличното трасе в Макао.

39-годишният Оридо започва кариерата си в сериите Fuji Freshman през 1992 година, които печели още в първата си година. През 1995 година той става Japanese Super Silvia Champion, като предната година печели 24-те часа на Токачи. Печели състезания в JGTC през 2003 и 2005 година и завършва втори в 24-те часа на Льо Ман през 2004 година. Съответно японецът е доста добре запознат с надпреварите на Окаяма и Макао. Оридо се състезава и в сериите НАСКАР, когато те акостират в Япония през 1999 година. Освен това е и един от японските шампиони по дрифтинг.

„За мен е чест да бъда първият японски пилот в WTCC” – казва Манабу Оридо. „Искам да благодаря на всички онези, които помогнаха това да стане. Надявам се, че присъствието ми в един от трите официални световни шампионата на ФИА, ще помогне на сериите да придобият популярност и в Япония.”