Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Четвъртото място в шампионата е важно за Ботас

Четвъртото място в шампионата е важно за Ботас

89
0

Четвъртото място в шампионата на Ф1 при пилотите е важно за пилота на Уилямс Валтери Ботас. Финландецът се намира на точно тази позиция преди последния кръг със 136 т., но само на точка зад него е неговият сънародник – Кими Райконен от Ферари. Всъщност това е най-голямата интрига от гледна точка на първенството за надпреварата в Абу Даби, при положение че първите 3 места (Хамилтън, Розберг и Фетел) са ясни и размествания нямам как да настъпят.

Двамата с Райконен имаха няколко оспорвани битки този сезон, две от които завършиха с удар. В първия случай в Русия те се бориха за 3-ото място, когато в последната обиколка при атака на Кими се удариха. Валтери отпадна, а пилотът на Ферари продължи със счупена кола и финишира 5-и, преди да бъде наказан за инцидента и да остане 8-и. В Мексико в борба за 6-ата позиция отново се стигна до удар, като този път Кими отпадна, а Ботас продължи и завърши 3-и.

„Знам, че много хора биха казали, че не е важно да завършиш 4-и, 5-и или 6-и, но аз не гледам на нещата по този начин, заяви Валтери. – За мен всяка позиция е важна. Искам да завърша колкото е възможно по-напред в шампионата. Със сигурност ще бъде оспорвано в АБу Даби, защото който и да завърши пред другия, ще вземе 4-ото място.”

Ботас заяви още, че 3-ото място на тима при конструкторите за втора поредна година е добро постижение. „На същата позиция сме, както и през миналата година, и съответно съм горд, че като по-малък тим можем да се борим с по-големите екипи. Това е добре, но ние всички имахме още.”