Начало Автомобилни новини Chevrolet въвежда уникална услуга за клиенти

Chevrolet въвежда уникална услуга за клиенти

149
0
chevrolet engines

Компанията Chevrolet вече предлага на своите клиенти да сглобяват сами закупените от тях двигатели. Според представители на американския производител, подобна услуга може да бъде в полза на създателите на хот-род модели или на други уникални автомобили, които желаят да участват в процеса построяването на колата от началото до края.
На клиентите са предлагат за монтаж от нулата двигатели от серията LS7 (7-литров атмосферен мотор с мощност 505 к.с.), използван в Chevrolet Corvette Z06 и LS9 (6,2 литра с 638 к.с. с механичен компресор), вграждан в Corvette ZR1. По време на сглобяването заедно с клиента ще се намира постоянно специалист на компанията, който ще оказва помощ в случай на необходимост. След като двигателят бъде напълно готов, върху него ще се монтира специална табелка с името на създателя му.
Сглобяването на двигатели е проверена с времето традиция в изкуството да се конструират хот-род модели, а новата програма на Chevrolet ще позволи на ентусиастите да се насладят на усещането, че моторът е сглобен със собствените им ръце. Специално за майсторите на хот-рода пък, тази услуга ще им позволи да твърдят, че те са участвали в създаването на автомобила от самото начало до края. Никоя друга компания в автомобилната индустрия не предлага нещо подобно.
Стойността на двигател LS7 (включваща и възможността за индивидуално сглобяване на агрегата и пътуването до мичиганския център Chevrolet Performance) възлиза на 22 756 долара и 10 цента. Двигателят LS9 пък струва $32 050. За всички ръчно сглобени от клиенти мотори се дава заводска гаранция от 24 месеца или 50 хил. мили (80 хил. км).
Преди време Chevrolet предлагаше на закупилите купето Corvette да сглобяват самостоятелно двигателя за своя автомобил, за което удоволствие се доплащат допълнително 5800 долара.