Начало Автомобили Chrysler Group LLC ще инвестира 179 милиона долара в нови работни места...

Chrysler Group LLC ще инвестира 179 милиона долара в нови работни места в Мичиган

31
0

• Компанията спазва поетия ангажимент при сключване на стратегическия съюз между Fiat и Chrysler, казва Маркионе, главен изпълнителен директор на Chrysler Group

• Съществена стъпка напред в посока развитие и обогатяване на икономиката на Мичиган, казва губернаторът на щата Гранхолм

Chrysler Group LLC ще инвестира 179 милиона долара, за да лансира производството на напредничава технология, икономичен двигател за северно-американския пазар, който ще се произвежда във фабриката GEMA / Global Engine Manufacturing Alliance/ в Мичиган.

Инвестицията ще доведе до създаване на 573 нови работни места за индустрията, от които 155 позиции са в Chrysler Group.

Фабриката GEMA, ситуирана в Дънди, Мичиган, ще произвежда 1.4-литров, 16-клапанов напълно роботизиран двигател (Fully Integrated Robotized Engine, FIRE) за нуждите на растящата гама от икономични автомобили. FIRE е функция на съюза между Chrysler Group и Fiat и ще включва иновативната технология на Fiat за двигатели с намалени вредни емисии и подобрена икономия на гориво.

Това е една от най-важните стъпки напред, която демонстрира нашето желание да спазим ангажимента си по стратегическия съюз между Fiat и Chrysler, както и по картата, която очертахме през ноември” – казва Серджо Маркионе, главен изпълнителен директор на Chrysler Group LLC.

Tози проект допълнително демонстрира, че Мичиган разполага с конкурентен бизнес климат, инфраструктура и талантливи служители, за да се конкурира на глобалния пазар” – казва губернаторът Дженифър Гранхолм.

Производството на 1.4-литровия двигател в GEMA ще започне в последното тримесечие на 2010 година. Първоначално двигателят ще бъде вграждан в модела Fiat 500, чието производство ще стартира в Северна Америка през 2011 .