Начало Автомобили Chrysler LLC с рекордни продажби за месеца и първата четвърт от годината...

Chrysler LLC с рекордни продажби за месеца и първата четвърт от годината извън Северна Америка

27
0

*Седем процента увеличение през март 2008 доведоха до рекордни за историята на Chrysler продажби на международните пазари
*34 последователни месеца с ръст извън Северна Америка
*Девет процента подобрение в продажбите през първата четвърт на годината извън Северна Америка – най-добър резултат в историята на компанията, главно поради силното търсене в Европа и Китай

Продажбите на нови автомобили на Chrysler през март достигнаха рекордното за историята на компанията ниво от 24 032 автомобила. Подобрението от 7% през изминалия месец доведе до достигането на 34 последователни месеца ръст и помогна новите регистрации на компанията през първата четвърт на годината да се увеличат с 9% до 57 346 единици.

“Поздравяваме всичките си дилъри на международните ни пазари за постигането на най-добрите резултати в историята на компанията на месечна база, както и за първа четвърт на годината. Развитата ни международна дилърска мрежа и продуктовата гама създават ново поколение лоялни клиенти във всички краища на света”, заяви Джим Прес, вице председател и президент на Chrysler LLC. “Определящи за ръста ни на международните пазари са новите икономични модели, като Jeep Compass и Jeep Patriot, както и спортните автомобили като Dodge Caliber SRT4, който ще пристигне на пазарите извън Северна Америка по-късно тази година. Истината е, че това са изключително вълнуващи времена за Chrysler на пазарите в цял свят”.

Продажбите на Chrysler в Европа, които възлизат на малко повече от половината от общите за групата извън Северна Америка, са се подобрили с 4% през първата четвърт на годината. Италия е най-големият пазар с ръст в регистрациите от 15% до 6170 автомобила. Във Великобритания се ригистрира най-добрата първа четвърт на годината в историята на компанията. От началото на годината до края на март там са били продадени 5609 коли (+10%), а мартенските продажби са били най-добрите за всички пазари, на които присъства Chrysler LLC. В Русия е постигнато най-голямото процентно увеличение в регистрациите – 94%, с 2139 автомобила от началото на годината.

Повече от два пъти се увеличиха продажбите на компанията в Китай през първата четвърт на 2008 (4,839 автомобила). Почти четворно са нарастнали продажбите за месеца (2,652 единици) в сравнение с март 2007. Значителна част от този ръст се дължи на Chrysler Sebring. Моделът, който беше представен на местния пазар през изминалия месец реализира 1,000 продажби и това прави 22 процента от продажбите за първото тримесечие.

Продажбите на марките Jeep и Dodge са се подобрили значително през първата четвърт на годината, като при легендарната офроуд марка ръстът е 11% (22 699 единици), а при Dodge е 46% (17 371 единици). Спад от 15% до 17 276 автомобила се наблюдава при марката Chrysler. Най-търсеният продукт на Chrysler LLC през първата четвърт на годината е Dodge Caliber.