Начало Автомобили Chrysler Peapod следващото поколение електрическия автомобил

Chrysler Peapod следващото поколение електрическия автомобил

34
0


Chrysler представя следващото поколение чист и зелен транспорт с електрическия автомобил наречен Peapod. Без бензин. Без вредни емисии. Само чисто електричество.

– Електрическият автомобил на Chrysler LLC за движение на къси разстояния получи ново име – GreenEcoMobility и нов дизайн, който постави нов стандарт по отношение на екологичната отговорност
– Следващото поколение еко автомобил се отличава с аеродинамичен дизайн и впечатляващи технологии
– Очакват се още много – Peapod поставя началото на развитието на GEM гамата чисти автомобили “без бензин, без вредни емисии”

С представянето на новото поколение електрически автомобил с батерии, който не използва бензин и не отделя вредни емисии, понятието чист и зелен транспорт вече има ново значение. Автомобилът е разработка на компанията GEM, собственост на Chrysler LLC.

В новаторския дизайн на автомобила са използвани плавни линии, а неговота форма наподобява грахова шушулка, заради което концепцията получава името Peapod. Така GEM подчертава своите усилия в търсене на природосъобразни решения, отличителна черта на компанията още от създаването и преди 10 години.

Новият GEM Peapod предлага множество удобства за водача. Новоразработената централна конзола е с възможност за интегриране на iPod, както и безжично управление на клиентските iPhone мобилни телефони. Други новаторски решения откриваме в ергономичните, подсигуряващи тялото седалки. Те са изработени от мрежести материи, които създават допълнителен комфорт, като позволяват на въздуха да циркулира. Освен това са направени от рециклируеми материали, които могат да бъдат използвани многократно.

По думите на Брус Ковънтри, изпълнителен директор на компанията, обновеният GEM е първият от серия нови продукти, които ще преобразят бъдещето на електрическите автомобили. Колата е планирано да бъде пусната в серийно производство през 2009 година. Следващите стъпки, които се очаква да бъдат направени още през следващата година, ще бъдат представянето на електрически малък пикап и по-голям градски автомобил, предлагащ по-голяма свобода на придвижване.