Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Чудесно домашно състезание за Уилямс

Чудесно домашно състезание за Уилямс

61
0

В екипа на Уилямс цареше истински празник след края на домашното състезание на пистата Силвърстоун. Рубенс Барикело завърши надпреварата на пета позиция, а неговият съотборник Нико Хюлкенберг се класира десети. Така и двамата състезатели на екипа взеха точки.

„Много добро състезание за нас“, радваше се Барикело. „Направих добър старт, като успях без много проблеми да спечеля позиции. След спирането в бокса и наказанието на Алонсо спечелих още една позиция, но загубих и една от Дженсън, който остана доста дълго на пистата.

Все пак се радвам, че успях да задържа петата позиция до финала. Чудесно постижение за тима е, че в две състезания подред успяваме да влезем в топ 5. При това нямам предвид само резултатите, но и посоката ни на развитие, която определено е правилната.

Все още отбора не е там, където му е мястото, но сме много доволни от състезанието днес. Мислим позитивно и ще продължим да работим, за да продължим и с прогреса си.“

„Хубаво състезание“, заяви от своя страна Хюлкенберг. „За съжаление на старта загубих една позиция, но просто нямаше как да спра Петров на Хангар стрейт.

Това в комбинация с факта, че в края не успях да изпреваря Михаел означаваше, че няма как да се придвижа по-напред от десетото място. Направих дълга серия в началото с меките гуми, което бе правилната стратегия, защото успях да мина няколко места напред. Много добра работа на целия екип.“

„Да видим и двамата си пилоти в точките е чудесен резултат“, радваше се и Сам Майкъл, техническият директор на отбора. „Чудесно състезание за Рубенс и отново място в петицата. Нико свърши отлична работа в първата част на състезанието. Остана на пистата до последния възможен момент с меките гуми.

Обновеният ни аеро пакет показа чудесни резултати, което означава, че хората във фабриката са се справили много добре. Но трябва да продължим по този начин и за напред.“