Начало Video Citroen C5 Aircross SUV Hybrid – удобен и в града, и за...

Citroen C5 Aircross SUV Hybrid – удобен и в града, и за дълъг маршрут

271
0

Новият Citroen C5 Aircross SUV Hybrid е първият модел, част от офанзивата на марката за електрифициране на автомобилите. Компанията цели да предложи електрифицирани версии на 100% от колите си до 2025 г. 2020 г. бележи за Citroen преход към по-обширна гама, която ще се обогатява и ще предлага както версии с високотехнологичните двигатели с вътрешно горене, така и 100% електрически, и хибридни, презареждащи се варианти. От появата на новия C5 Aircross SUV Hybrid нататък, всички нови модели на марката ще се предлагат и с електрифицирана версия.

C5 Aircross SUV Hybrid съчетава характеристиките на няколко различни типа модели

Този автомобил предлага привлекателността на модерен и високотехнологичен SUV, лукс и страхотни възможности за мобилност. Колата е с 50 км автономия (цикъл WLTP), осигурява лесен достъп до труднодостъпни градски зони и едновременно дава свободата да преминете към използването на двигателя с вътрешно горене във всеки един момент за по-дълги маршрути.

В електрически режим автомобилът е със значителен въртящ момент от 320 Nm, който е наличен веднага. Общата мощност е 225 к.с. – бензинов мотор 180 к.с., електрически двигател 80 kW. Времето за зареждане е оптимизирано. На класически домашен контакт батерията се презарежда за една нощ – между 4 и 7 часа в зависимост от типа контакт. На една зарядна станция Wall Box 32 A с допълнително зарядно устройство 7,4 kW зареждането е ускорено и се осъществява за по-малко от 2 ч.

Новият C5 Aircross SUV Hybrid се адаптира към всички нужди – ползване в ежедневието или неочаквани пътувания. Съчетанието на двата двигателя позволява да се насладите на удоволствието от безшумното потегляне и шофиране. Напълно е възможно цяла седмица да не използвате агрегата с вътрешно горене за обичайните си ежедневни пътувания като презареждате автомобила според нуждите си у дома, на работа или на обществена колонка за зареждане.

Специфична функция в интерфейса за управление на сензорния екран, наречена ë-Save, позволява на водача да планира предварително пътуванията си

Има възможност за предвиждане на запас от електрическа енергия (10 км, 20 км или напълно заредена батерия). Батерията е с гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от зарядния й капацитет.

Новият C5 Aircross SUV Hybrid предлага в интериора всички характерни предимства на вътрешното пространство и модулността на SUV C5 Aircross. Плъзгащите се, накланящи се и сгъваеми индивидуални задни седалки с еднаква широчина, остават една от отличителните черти на SUV C5 Aircross в неговия сегмент, включително и при хибридната версия. Обемът на багажника варира от 460 л до 600 л в зависимост от разположението на седалките. Подът на багажника е разделен на степени. Това позволява лесно да се прибере необходимото за презареждането на автомобила оборудване.