Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт и Астън Мартин са присъствали на срещата за двигателите

Косуърт и Астън Мартин са присъствали на срещата за двигателите

152
0
Косуърт

Представители на Косуърт и Астън Мартин са присъствали по време на срещата на производителите на мотори в спорта и такива, които биха имали интерес и намерение да станат част от F1, която се е състояла в понеделник, съобщава motorsport.com.

Тя бе във връзка с изготвянето на план за това какви ще бъдат двигателите във Формула 1 от 2021 г.

Косуърт и Астън Мартин присъстват за първи път на подобна среща, а освен тях и 4-те сегашни производителя – Мерцедес, Ферари, Рено и Хонда, е имало представители още на Зайтек и Манети Марели.

Идеята е ФИА да събере повече мнения на различни страни относно това какви трябва да бъдат задвижващите системи във Формула 1 след 2020 г. и да бъдат привлечени нови доставчици.

Според информацията на motorsport.com срещата е била много позитивна, като ФИА е получила предложения за това в каква посока трябва да се върви по отношение на агрегатите.

Широко е било застъпено мнението, че Формула 1 трябва да остане върха на моторните спортове и двигателите не трябва да бъдат връщани назад по отношение на технологиите.

Според източник на медията следващата стъпка ще бъде индивидуална консултация с всеки участник, който е присъствал на срещата. След това ФИА и притежателят на търговските права ще формулират съвместно предложение.