Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цолов 17-ти в тренировката на Ред Бул Ринг

Цолов 17-ти в тренировката на Ред Бул Ринг

552
0
Никола Цолов
снимка: Спас Генев

Иван Тенчев, Ред Бул Ринг. Никола Цолов завърши на 17-та позиция свободната тренировка преди днешната квалификация във Формула 3 на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Той записа време с 0,895 сек по-слабо време от постижението на най-бързия Габриеле Бортолето. В тази серия обаче разликите са наистина много малки.

За разлика от много от съперниците си Цолов не е карал на пистата Ред Бул Ринг и при първото си излизане на пистата направи 14 тура

Две от най-добрите му обиколки бяха изтрити от рейс контрола заради малко по-широко излизане на последните два завоя. Подобна съдба имаха множество турове и на съперниците. Топ резултатът му в тази първа серия му отреди 18-та позиция.

Малко след средата на 40-минутната сесия пилотите започнаха да спират, за да поставят втория комплект от гуми за тренировката. В този момент Себастиан Монтоя излетя от пистата и сесия бе спряна с червени знамена. Колата на сина на легендарния Хуан Пабло Монтоя бе отстранена, а трасето почистено от чакъла. Това скъси времето за излизане във вторите серии на само десетина минути.

Трафикът играеше още по-голяма роля. С новия комплект гуми Цолов записа тур, който му отреди 9-то място. След това подготви още бърза обиколка за самия край, но отвори твърде широко последния завой, а резултатът му бе подобрен.

Квалификацията е от 16 часа българско време и според предварителните прогнози трябваше да се проведе на дъжд

Последната промяна в предвижданията е, че отличното време от тази сутрин – 21 градуса на въздуха и 33 на асфалта – ще се запази по-дълго, през целия ден. Дъжд може да завали едва след 17 часа местно време (18 часа българско).

Кръгът в Шпилберг от шампионата на Формула 3 е шести в календара. На практика обаче това ще е пети състезателен уикенд за първенството след отмяната на надпреварите в Емилия Романя, Италия. Сезонът на F3 е в средата си. След състезанията в Австрия има още четири кръга – на Силвърстоун, Хунгароринг, Спа-Франкоршамп и Монца. Всичките са част от поддържащите надпреварите от Формула 1 шампионати.