Начало Други Цолов остана 8-и в своята квалификационна група

Цолов остана 8-и в своята квалификационна група

634
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка: Любомир Асенов/LAP

Асен Стоянов, Монте Карло. Никола Цолов се класира на 8-а позиция в своята квалификационна група в Монако, където се провежда 3-ият кръг от шампионата на Формула 3. Българският пилот се състезава за екипа на ART Grand Prix.

Цолов караше във втората група. Пилотите бяха разделени на две, за да се намали проблемът с трафика на тясното и спънато трасе в Монте Карло. След първите бързи обиколки Никола без извън топ 10, но след вторите излезе на 6-а позиция.

В следващите минути българският пилот дори напредна до 4-ото място, но в края бе изместен до 8-о място. Цолов не успя да запише бърз тур в последната минута. Така той не можа да изпълни целта си да бъде в топ 5 и да участва в обърнатата решетка за спринтовото състезание.

Той по всяка вероятност ще стартира 15-и в предстоящите две състезания в събота и в неделя. Спринтовото състезание е утре от 12 часа българско време, а основното състезание е в неделя от 9:00 ч наше време.

Първи в същинското състезание на 28 май ще потегли Габриеле Мини. Италианецът беше в групата на Цолов и направи страхотна обиколка в края. Тя бе с близо 0.9 сек по-добра от тази на втория в сесията.