Начало Други Цолов завърши сезона по шампионски на Каталуня

Цолов завърши сезона по шампионски на Каталуня

720
0
Никола Цолов, снимка: Йордан Йочев

По шампионски завърши сезона си в испанската Формула 4 Никола Цолов. Българският пилот си беше осигурил титлата още преди последния кръг на Каталуня този уикенд. Но въпреки това той кара страхотно на прочутото испанско трасе и записа 3 победи, 3 полпозишъна и 3 най-бързи обиколки в 3-те надпревари.

След като вчера Цолов спечели първото състезание за уикенда, днес той триумфира и в останалите 2 състезания. И в двете Българския лъв трябваше да се справя с накъсванията на състезателния ритъм заради инциденти и излизане на колата за сигурност. Всеки път обаче Цолов успяваше да запази първото място при рестарта и да натрупа аванс.

Никола завърши сезона с 13 победи, 15 полпозишъна и 17 най-бързи обиколки от 21 състезания, както и с нов рекорд за най-много спечелени точки за един сезон – 400.

„Нямам думи, с които да опиша това, което постигнахме този сезон. Повече от щастлив съм“, каза Цолов след финала. „Най-после успяхме да запишем перфектния уикенд, което беше важно, дори и в края на сезона. Благодаря на целия отбор, който работи неуморно с мен. Благодаря и на всички, които ни подкрепяха в първия ми сезон след картинга. Това е върхът на кариерата ми до момента.”