Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода отново отрече слуховете за Астън Мартин

Цунода отново отрече слуховете за Астън Мартин

752
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода отново отрече слуховете за Астън Мартин. Пилотът на Алфа Таури заяви, че целта му е да остане в семейството на Ред Бул още дълги години.

По-рано тази година Хонда обяви, че ще доставя двигатели на Астън Мартин от 2026 г.. Японският производител официално ще се върне в спорта, след като си „тръгна“ в края на 2021 г. Партньорството с Хонда означава, че базираният в Силвърстоун отбор ще прекрати дългогодишните си взаимоотношения с Мерцедес в края на 2025 г.

Новината за партньорството между Астън Мартин и Хонда веднага породи спекулации за бъдещето на Цунода. 23-годишният състезател е протеже на Хонда и е част от Алфа Таури най-вече заради връзките си с марката.

Тази година Цунода приключи третия си сезон в F1 с Алфа Таури. Японецът отново настоя, че е лоялен към Ред Бул. Цунода също така се надява, че ангажиментът му Ред Бул няма да бъде компрометиран от неоснователните слухове за преминаване в Астън Мартин.

Цунода ясно заяви, че остава фокусиран върху това да постига добри резултати за Алфа Таури и да се доказва пред ръководството на Ред Бул. Младият японец се надява един ден да кара редом с Макс Верстапен. Понастоящем нидерландецът си партнира със Серхио Перес. Мексиканецът обаче може да бъде освободен догодина. Кандидати за мястото на Перес не липсват. Освен Цунода, за този кокпит се борят още Даниел Рикиардо и Лиам Лоусън.

Цунода е решен да постигне отлични резултати в Алфа Таури и да демонстрира възможностите си пред „Червените бикове“. Японецът се надява, че представянето му догодина ще заглуши спекулациите и ще затвърди позицията му на бъдещ пилот на Ред Бул Рейсинг.

„Надявам се да е така. Ако рябва да съм честен, не искам Ред Бул да разбере погрешно, че съм се съсредоточил само върху Астън Мартин или нещо подобно“, заяви Цунода.

„Аз съм в Алфа Таури и съм част от семейството на Хонда от 18-годишен. Сега просто трябва да се съсредоточа върху представянето си за Алфа Таури, а не за Астън Мартин или нещо подобно. Надявам се, че те няма да разберат тези неща погрешно и се надявам наистина да ме обмислят като вариант за в бъдеще“, добави пилотът на Алфа Таури.

Цунода вярва, че бъдещето му в Алфа Таури е изцяло в неговите ръце. Той призна, че иска Ред Бул да прояви по-голям интерес към таланта му. От друга страна, той може да бъде освободен след приключването на работата на австрийския тим с Хонда в края на 2025 г.

„Ако се представям добре, тогава имам шансове да се издигна. Но ако не съм го направил, разбирам. Ако успея да покажа таланта, то бих искал да ми бъде обърнато малко повече внимание от страна на Ред Бул“, обясни Цунода.

„Видях някъде в социалните мрежи, че ръководството на Ред Бул смята, че вече ще ходя в Астън Мартин и затова не ме слага до Верстапен. Не знам дали това е вярно или не, защото това са социални медии. Надявам се, че не е така.“

Пилотът на Алфа Таури смята, че Хонда няма предпочитания за това къде може да се състезава в бъдеще.

„Просто трябва да покажа представянето си и да ги убедя, че съм истинският кандидат за място в Ред Бул. Не знам какви разговори водят в момента с Хонда, които все още доставят двигателите на двата им отбора.“

„Това, което от Хонда ми казват, е, че не ги интересува къде ще отида, стига един ден да постигна успехи“, обясни Цунода.  „Те искат японски пилот да бъде успешен в F1. Ще бъдем щастливци, ако можем да работим заедно за този успех. Ако това не стане, не ги интересува къде ще отида- и точно това ми харесва. Те не се интересуват от това с кой отбор си и не се фокусират върху Астън Мартин, а само върху самия пилот. Целта им е аз да бъда възможно по-успешен“, завърши Юки Цунода.