Начало Избрани Цунода се надява да пренесе скоростта от Спа на Зандвоорт

Цунода се надява да пренесе скоростта от Спа на Зандвоорт

241
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода разкри очакванията си относно предстоящия състезателен уикенд в Нидерландия. Пилотът на Алфа Таури се надява да пренесе добрата скорост от Спа на Зандвоорт и да добави още някоя точка към скромния си актив.

Цунода изживя една много тежка първа половина на сезона. Японецът записа само три влизания в зоната на точките. Цунода постоянно се бореше с трудния за управление автомобил на Алфа Таури

23-годишният състезател финишира десети в последното състезание преди лятната пауза. Този успех се дължеше най-вече заради страхотния първи стинт, който за кратко дори го доближи до топ 5. След това обаче Цунода започна да изостава, но в крайна сметка спечели третата точка за Алфа Таури от началото на годината.

Цунода участва в последните две издания на Гран при на Нидерландия, но не завърши нито едно. Сега състезателят на Алфа Таури иска да прекъсне тази черна серия.

„Доволен съм от това как завърши първата част на сезона в Белгия, тъй като отдавна не бях печелил точки. Това означаваше, че мога да изляза в лятна ваканция с позитивно настроение и нося тази мотивация и при започването на втората половина на сезона този уикенд“, сподели Цунода.

Пилотът на Алфа Таури прекара известно време в симулатора по-рано тази седмица, за да се подготви максимално за уикенда в Нидерландия.

„В началото на седмицата прекарах известно време в симулатора, за да се подготвя за следващите две състезания. В миналото участвах в две състезания в Зандвоорт. Миналата година дори стигнах до Q3, но никога не съм завършвал тук. Това това е нещо, което искам да поправя този уикенд“, продължи пилотът на Алфа Таури. „Харесвам пистата, защото е технична и има някои уникални характеристики, като например завоите със стръмен наклон и комбинацията от бавни и бързи завои. Това е доста натоварващо от физическа гледна точка. Не съм сигурен как ще се представим тук, защото дори и на Спа да се получи добре, голяма част от това се дължеше на спецификата на пистата и дори на времето.“

В Зандвоорт ще бъде съвсем различно – това е писта със средна и висока сила на притискане. Надявам се да направим още едно добро състезание там. Тъй като трасето е много тясно, основният ни фокус ще бъде върху доброто класиране  в квалификациите. Това е нещо, с което се борим малко през този сезон. Нека да изчакаме и да видим как ще се развият нещата“, добави Юки Цунода.

Съотборникът на Цунода Даниел Рикиаро също се включи в последните две издания на Гран при на Нидерландия, но така и не спечели точки. Сега Рикаирдо записва третото си участие, след като замени Ник де Врис в края на юли

„Много съм развълнуван от състезанието в Зандвоорт и да започна втората половина на сезона. Трябваше да участвам само в само две състезания преди паузата. Макар че се наслаждавах на малко почивка, прекарах по-голямата част от последните няколко седмици в тренировки и се наслаждавах на възможността да продължа да подобрявам физическата си форма, за да съм готов да атакувам втората половина на сезона“, каза Рикиардо.

„Наистина се наслаждавам на завръщането си в F1. Двете състезания с отбора бяха страхотни. Сега съм много гладen и мотивиран. Чуствам се така, както искам да се чувствам. Затова с нетърпение очаквам старта в Зандвоорт, която е много интересна писта със страхотна атмосфера“, добави пилотът на Алфа Таури.