Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доброто запазване на гумите довело до 6-ото и 7-ото място на Форс...

Доброто запазване на гумите довело до 6-ото и 7-ото място на Форс Индия

25
0
Естебан Окон,Форс Индия

Доброто запазване на гумите от страна на пилотите на Форс Индия е позволило на Естебан Окон и Серхио Перес да завършат 6-и и 7-и в Гран при на Австрия. Със спечелените точки екипът, който отбеляза състезание №200, доближи Макларън само на 2 точки в класирането при конструкторите. Двата тима заемат 6-ото и 7-ото място, като бяха изпреварени от Хаас.

„Доволен съм от резултата, като можем да бъдем много доволни от нашето представяне, каза Окон, който направи единственото си спиране в бокса в 15-ата обиколка в периода на виртуална кола за сигурност. – Запазихме добре гумите си и тактиката ни с един стоп проработи, докато другите около нас имаха трудности.

Показахме страхотна отборна работа с Чеко, като разменихме позициите си в опита си да преследваме Магнусен. Показахме къде е силата на тима ни. Надявам се със следващите ъпдейти да продължим да подобряваме скоростта на колата. Трябва да продължим да натискаме, защото борбата в средата на колоната ще бъде много оспорвана до края.“

Перес избра по-различна тактика, като не спря за смяна на гуми в периода на виртуален сейфтикар, а 10-ина обиколки по-късно. Това му даде предимство в края, като Окон го пропусна в опита му да настигне и изпревари Магнусен. След като не успя в последната обиколка той върна позицията на Естебан и завърши 7-и.

„Трябва да сме горди от постижението си, след като стартирахме 15-и, каза Перес. – Няколко коли пред нас отпаднаха, но ние се състезавахме добре и успяхме да се възползваме от възможностите си. Не спряхме в бокса при виртуалната кола за сигурност, както много други, но тази тактика проработи добре за нас и имах силно темпо през цялото време и особено в последните обиколки. Исках да преследвам Магнусен, но това не бе възможно.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter