Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дефектен транзистор причина за отпадането на Фетел в Q1

Дефектен транзистор причина за отпадането на Фетел в Q1

43
0

Себастиян Фетел ще трябва да стартира от дъното на стартовата решетка, което прави задачата му за състезанието в Канада изключително тежка. След като получи проблем с MGU-H той не успя да премине първата част на квалификацията. В последствие пък бе наказа с пет места връщане в решетката заради изпреварване на червени знамена в третата свободна тренировка.

„Още от началото на квалификацията усетих, че не разполагам с пълната мощност“, обясни Фетел след края на съботния ден. „Когато излязох за първия си опит се опитахме да оправим проблема, но не успяхме. Заради липсата на мощност не успяхме да продължим напред.

Със сигурност трябва да разберем каква е причината, но не смятам, че е нещо свързано с двигателя. По-скоро е нещо свързано с електрониката, но съм сигурен, че ще решим проблема до състезанието утре. Разполагаме с достатъчно гуми и всичко изглежда възможно. Имаме добра кола и добро темпо, така че се надявам да спечеля добри точки.“

Действително повредата в колата на Фетел се оказа минимална, както призна тим шефът Маурицио Аривабене. Дефектен транзистор е довел до отпадането на германеца още в първата част на квалификацията.

„Става дума за част, която сигурно струва 10 евро“, заяви Аривабене. „Ще сменим дефектната част без проблеми. Сигурен съм, че Себастиян утре ще направи добро състезание.“