Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Доминация на Хамилтън през 2017 г. би се отразила зле на Формула...

Доминация на Хамилтън през 2017 г. би се отразила зле на Формула 1 според Екълстоун

53
0

Евентуална доминация на Люис Хамилтън през 2017 г. във Формула 1 би се отразила зле на спорта, смята Бърни Екълстоун. Твърдението на 86-годишния англичанин е следствие от предположението му, че е възможно новият съотборник на трикратния световен шампион да не успее да му се противопостави, а Мерцедес може да запази предимството си в първенството.

Според Бърни който и да заеме освободеното от Нико Розберг място едва ли ще успее да се бори с Хамилтън.

„Мисля, че никой не би поискал да си купи билети и да отиде на състезание или да гледа по телевизията как Люис изчезва към хоризонта след изгасването на светлините. И може би затваря колоната с обиколка няколко пъти. Това би било зле както за всички нас, така и за самия Люис, защото според мен той иска да печели честно, както и да победи някого”, заяви Екълстоун пред Скай Спортс.

Бърни допълни, че се надява да бърка в преценката си и продължи: „Дано който и да седне в другата кола (на Мерцедес), да може да го победи или да го притисне, за да допуска Хамилтън грешки. Личното ми мнение е, че това няма да се случи.”

На въпрос кого смята за потенциален кандидат за пилот в екипа от Бракли, Екълстоун заяви, че според него има един-двама състезатели, които са в състояние да се представят на ниво, но не и такъв, който да бие Хамилтън. Според него английският състезател не би имал никакъв проблем с факта, че спортният директор на Мерцедес Тото Волф участва в мениджърския екип на единия от фаворитите за свободния кокпит – Валтери Ботас.

„Не мисля, че на Люис би му пукало, освен ако не е очебийно, че се опитват да помагат на Ботас срещу него. Тото има договор с Валтери и смятам, че е много по-вероятно някой с контракт с Волф да получи позицията”, добави Бърни. „[Макс] Верстапен бе страхотен (през сезона. Казвам, че никой не може (да се бори с Люис), но може би Макс в същия болид е в състояние да го притисне. Проблемът е много прост: отборът на Мерцедес, задвижващата система, всичко там е перфектно и разполагат с най-добрия пилот в света.”