Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Днес определено е специален ден, заяви Хамилтън

Днес определено е специален ден, заяви Хамилтън

69
0

Люис Хамилтън спечели 68-и полпозишън в кариерата си, с което изравни рекорда на Михаел Шумахер за най-много първи позиции във Формула 1. Това бе седми успех в квалификация през 2017 г. за англичанина.

„Днес определено е специален ден“, заяви след сесията Хамилтън.

„Знаех, че в някакъв момент ще спечеля 68-ата си първа позиция, но не мислех много по въпроса. Не съм се чувствал под напрежение заради това. Можеше да дойде скоро или да се забави… Помня как дойдох тук през 1996 г. за първата си Гран при и гледах Михаел да излиза от първи завой, а звукът на двигателя разтърси гърдите ми. Беше невероятно и тогава любовта ми към спорта придоби друго измерение. Сюрреалистично е, че сега изравнявам рекорда му по спечелени полпозишъни, особено като се има предвид каква легенда е Михаел.“

„Той постигна невероятни неща и се гордея, че името ми е редом с неговото. Моля се за Михаел и семейството му през цялото време. Имах привилегията да се състезавам с него от картинга до Формула 1 и винаги съм му се възхищавал.“

Валтери Ботас поздрави съотборника си за постижението му. Той самият обаче, призна, че не е бил достатъчно бърз, за да се бори за полпозишъна.

„Не съм сигурен за причините. Малко съм объркан защо не успях да се доближа. Ще трябва да потърсим отговорите в данните от колата. Балансът бе наред, но нямах сцепление. Проблемът бе особено сериозен във високоскоростните завои на втори сектор. Чувствах се далеч по-удобно в автомобила с много гориво, което поне е добре от гледна точка на състезанието. Да се кара на Спа през 2017 г. е мега – скоростта е толкова висока, никога не съм изживявал нещо такова. И двамата (с Хамилтън) стартираме от топ 3, така че ще се постараем да постигнем целта си, която е двойна победа“, заяви финландецът.