Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дължа успеха на екипа си, заяви Хамилтън

Дължа успеха на екипа си, заяви Хамилтън

52
0
Сирил Депре

Люис Хамилтън триумфира в Гран при на Япония и увеличи на 59 точки аванса си в генералното класиране на световния шампионат на Формула 1 за 2017 г. Това бе осма победа на англичанина за настоящия сезон и 21-о поредно класиране в точките (най-дългата серия в кариерата му).

„Честно казано, можех само да мечтая за подобна разлика (в подреждането). Тимът на Ферари е огромно предизвикателство през цялата година”, заяви Люис на подиума.

„Трябва да отдам дължимото на отбора си. Те вършат феноменална работа. Издръжливостта е каквато трябва, всички са изключително прецизни и това е причината да постигаме такива резултати. Огромно благодаря, момчета. Дължа го на всички тук и във фабриката.”

„Макс [Верстапен] направи страхотно състезание. Не беше лесно за който и да е от нас. Днес Ред Бул-ите изглежда бяха бързи в състезателно темпо. Ние имахме скорост в квалификацията. Успях да го удържа зад себе си, но на няколко пъти се доближаваше много. Особено накрая при виртуалния сейфти кар и рестарта. Гумите ми бяха студени, озовах се в трафик и се оказахме много, много близо.”

При настоящите позиции в генералното класиране Хамилтън може да спечели титлата още в следващата надпревара – Гран при на САЩ. Сред вариантите това да се случи са победа за Люис и класиране за Себастиан Фетел от пето място назад или втора позиция за англичанина при девето или по-задно място за немския му съперник.