Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Договорът между Хамилтън и Мерцедес подписан, чака се официалното му обявяване?

Договорът между Хамилтън и Мерцедес подписан, чака се официалното му обявяване?

45
0

Договорът между Мерцедес и Люис Хамилтън вече е подписан. Това твърдят сигурни източници на германските сайтове Motorsport-Total.com и Formel1.de. Според тях подписаният контракт е със срок от три години. Новината все още не е потвърдена официално от Бракли, но се очаква това да се случи още преди началото на уикенда в Монако.

Според същите източници договорът е за малко под $100 млн. (около 88 млн. евро или по около 30 млн. евро годишно). Ако Хамилтън успее да стане отново шампион в тези три години е предвидена и допълнителна премия, но дори с нея общата сума, която ще прибере британецът е много далеч от появилите се предположения за $150-200 млн.

Според германските сайтове подобни суми никога не са били тема на обсъждане. Подписването според тях е било само формалност и причината за забавянето била, че Хамилтън лично е преговарял и преглеждал предложенията. Той се е отказал от услугите на мениджър, за да избегне сериозните суми, които прибират професионалистите.

Така световният шампион ще може да се концентрира напълно върху случващото се на пистата. Тото Волф и Ники Лауда също били доволни, че истерията около договора е към своя край.