Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло ще получи близо 27 млн. евро обезщетение

Ди Монтедземоло ще получи близо 27 млн. евро обезщетение

45
0
Ди Монтедземоло,Серджо Маркионе

Лука ди Монтедземоло ще получи 26,95 милиона евро обезщетение, след като подаде оставка преди изтичане на договора му с Ферари.

Маркизът обяви вчера, че се оттегля от компанията, която ръководи почти 23 години. Той ще бъде заместен от главния изпълнителен директор на ФИАТ Крайслер Серджо Маркионе. В замяна на съгласието да напусне, Ди Монтедземоло ще получи първоначално 13,35 милиона евро на 31 януари 2015 г., а след това в продължение на 20 години ще му бъдат изплащани 13,71 млн. евро.

Маркионе и Ди Монтедземоло дадоха обща пресконференция, на която бе заявено, че целите на Ферари остават същите като досега.

– Победите са важни за Ферари и нямам съмнение, че можем да ги постигнем. Ще сторим всичко необходимо, включително по отношение на ресурсите, за да изпълним тази цел – каза Маркионе.

Ди Монтедземоло посочи важността на промените, направени под негово ръководство през последните повече от две десетилетия:

– В компанията имаме рамката, средствата и персонала да се върнем на върха и съм убеден, че няма да измине дълго време преди отново да сме отбора, с който останалите ще се сравняват.

След пресконференцията Ди Монтедземоло се върна във фабриката на Ферари в Маранело. Той сподели пред „неговите хора” със сълзи в очите, че тези 23 години начело на компанията са преминали много, много бързо. Имаше специални думи за Жан Тод и Михаел Шумахер, както и за починалия по-рано председател на Банко Сантандер Емилио Ботин, спомени за началото на кариерата му във Ферари и т.н.