Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Динамиката в Мерцедес се промени след Белгия, смята Прост

Динамиката в Мерцедес се промени след Белгия, смята Прост

30
0

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост смята, че динамиката в екипа на Мерцедес се е променила след Гран при на Белгия.

Във втората обиколка на състезанието на пистата Спа-Франкоршамп Нико Розберг и Люис Хамилтън се удариха. Последваха действия от страна на тима за потушаване на напрежението между състезателите.

След състезанието в Белгия Хамилтън спечели четири поредни победи (в Италия, Сингапур, Япония и Русия). Три кръга преди края на шампионата той има 17 точки аванс спрямо съотборника си.

– Не съм наясно какво става там след Спа, но изглежда малко странно. Не знам дали може да се нарече предпочитание, но нещо се промени в известна степен. Динамиката се промени. Не се вижда, но се усеща. Не знаеш дали чувството е вярно или не, но започваш да усещаш, че си загубил нещо. Много малък детайл е в състояние да промени атмосферата. Винаги съм твърдял, че хората около теб са много, много важни. Те, както и очевидно пресата, медиите. Ако забележиш нещо дребно в екипа, то би могло да те съсипе. Всичко, което искаш, е в главата ти и е безкрайно трудно да го управляваш – обясни французинът.

Прост сподели, че той самият е усетил предпочитанието на Рон Денис към Аертон Сена, когато двамата бяха съотборници в Макларън:

– Рон бе много силен, но винаги демонстрираше мъничка преференция. Аз имах предимство в един момент, но в такива случаи обикновено не осъзнаваш, че разполагаш с него. При мен това бе времето, когато бях с Ники [Лауда]. Но когато бях с Аертон, Денис винаги показваше предпочитание към него. Не отборът, а самият Денис.