Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джолион Палмър стана трети пилот на Лотус

Джолион Палмър стана трети пилот на Лотус

52
0

Световният шампион в GP2 за 2014 г. Джолион Палмър се присъедини към екипа на Лотус във Формула 1 като трети пилот. Той ще присъства на всички Гран при и тестове през сезона. Ще кара в петъчни свободни тренировки, като не бе уточнено в колко, а посочено „значителен брой”. Палмър ще е и резервен състезател.

В края на миналата година британецът изрази недоволство от факта, че титлата в GP2 на практика няма значение за развитието кариерата на спечелилия й пилот. Той бе на път да стане третият шампион в сериите след Давиде Валсеки и Фабио Лаймер, който остава извън Формула 1. Ролята му на трети пилот така или иначе е компромисна.

Палмър бе особено разочарован от факта, че Фелипе Наср подписа с екипа на Заубер. Той посочи, че постоянно е побеждавал бразилеца през миналата година, но не разполага с неговите спонсори.

Джолион е първият британец, станал шампион в GP2 след Люис Хамилтън. Съсобственикът и шеф на Лотус Жерар Лопес отбеляза, че младежът е фантастичен талант и продължи:

– Ромейн [Грожан] и Пастор [Малдонадо] са шампиони в GP2, така че сме наясно какви качества имат пилотите в тези серии. Джолион имаше изключително успешен сезон и демонстрира страхотен потенциал.

Самият пилот каза, че е доволен да се присъедини към Лотус в F1.

– Благодарен съм за дадената ми възможност. Целта ми е да съм титуляр в конкурентоспособен екип във Формула 1 през 2016 г. и Лотус ми предоставя страхотен шанс, особено при наличието на задвижващата система на Мерцедес сега. Валтери Ботас доказа, че най-добрият начин да вървиш напред е да се учиш в голям F1 екип и да трупаш километри зад волана – допълни той.

Междувременно Естебан Окон, който бе смятан за фаворит за позицията на трети пилот в Лотус, реагира в Туитър на новината за привличането на Палмър. Той написа:

– Няма значение кога, моето време ще дойде. Каквото и да правя тази година, мога да обещая, че ще съм на 200% отдаден на (желанието за) победа.