Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ужасно е, че титлата в GP2 няма достатъчно тежест, сподели Палмър

Ужасно е, че титлата в GP2 няма достатъчно тежест, сподели Палмър

35
0

Ужасно е, че титлата в GP2 няма достатъчно тежест, за да заслужи шампионът в поддържащите на Гран при серии титулярно място във Формула 1, сподели носителят на короната в първенството за 2014 г. Джолион Палмър.

– Наистина е ужасно, защото хора, които съм побеждавал, се вреждат, а аз не мога да сторя нищо по въпроса. Спечелих шампионата състезание преди края му, сторих всичко по силите си през сезона, а накрая човек, когото побеждавах постоянно през годината ще е на грида [в F1] – каза Палмър.

Той спечели GP2 в Сочи (Русия), кръг преди края и се надяваше успехът да му помогне да направи крачката до F1. Палмър е на път да стане третият първенец в GP2 след Давиде Валсеки и Фабио Лаймер, който остава извън висшата категория въпреки титлата си. Предизвикалият недоволството му пилот е Фелипе Наср, сключил договор със Заубер за следващия сезон.

– За съжаление това е ситуацията в F1 тази година. Той има подкрепата, която е нужна на Заубер. Не е нужно да се съсредоточавам прекалено дълго върху това, тъй като трябва да осигуря собственото си бъдеще. Но всичко това определено носи лошо послание, защото какъв е смисълът да печелиш, след като това не ти помага да си намериш място в сравнение с третия в шампионата пилот? Наср показа, че е добър пилот и вероятно заслужава място във Формула 1, но фактът, че го победих, би трябвало да ме прави достоен за титулярна позиция в Гран при. Само че понастоящем финансите са жизненоважни, а той ги има – допълни Палмър.

Джолион преговаряше с Катерам през последните седмици от сезона във Формула 1. След като тимът от Лийфийлд премина под управлението на синдици обаче разговорите бяха прекратени. Скоро след това Палмър призна, че няма кой знае колко идеи, като по принцип целта му е да се състезава и през следващия сезон:

– Изглежда догодина (в F1) ще има 18 коли и почти всичките си имат пилоти с изключение на тези от Макларън, където няма да съм. Единствената възможност бе Катерам или Маруся, но не съм особено уверен. По-скоро вече говорим за трети пилот във Формула 1 и допълнителни възможности. Трябва да търся и извън F1.