Начало Formula E News Да Коща с първи полпозишън за сезона във Формула Е

Да Коща с първи полпозишън за сезона във Формула Е

231
0
Антонио Феликс да Коща
Антонио Феликс да Коща, снимка: Формула Е

Антонио Феликс да Коща записа първия си полпозишън за сезона във Формула Е. Пилотът на DS Techeetah беше най-бърз в квалификацията за еПри на Маракеш в Мароко, 5-и кръг от електрическия шампионат.

Португалецът единствен от първата квалификационна група стигна до Суперпола, като бе с 4-о време. В решителната част той записа резултат от 1:17.158 мин. Така Да Коща изпревари само с 0.069 сек Максимилян Гюнтер от BMW Andretti.

Гюнтер бе най-бърз от всички в квалификационните групи. В Суперпола той също бе с най-добро време след първите 2 сектора, като имаше аванс от 0.15 сек. В завой 11 той обаче блокира колелата и в крайна сметка остана 2-и.

Много близо до времето на Да Коща бе и Андре Лотерер с Porsche, който спечели полпозишъна в предния кръг в Мексико. Той остана 3-и, на 0.095 сек. До битката в Суперпола достигнаха още Ник де Врийс с Mercedes (4-и в решетката), Едоардо Мортара от Venturi и Себастиан Буеми (6-и).

Шампионът Жан-Ерик Верн от DS Techeetah остана 11-и, а лидерът в първенството Мич Еванс с Jaguar не успя да запише бърза обиколка в групите. Той започна тура си, след като времето вече бе изтекло и остана последен в решетката.