Начало Formula E News Формула Е: Да Коща взе първия старт в Берлин

Формула Е: Да Коща взе първия старт в Берлин

386
0
Антонио Феликс да Коща
Антонио Феликс да Коща води от старта до финала в първия старт в Берлин; снимка: Формула Е

Антонио Феликс да Коща спечели шести кръг от Формула Е, който се проведе на Темпелхоф в Берлин, Германия. Летището ще е сцена на още пет надпревари, с които ще приключи шампионатът за 2019/2020.

Да Коща взе по-рано днес първата позиция на стартовата решетка. Поведе от старта, следван от съекипника си в DS Techeetah Жан-Ерик Верн

Удар на Робин Фрийнс в стена доведе до излизането на кола за сигурност, тъй като отломки от автомобила му се попиляха по цялото трасе. При рестарта Да Коща задържа лидерството, следван от Верн, Андре Лотерер, Ник де Врис, Себастиен Буеми, Сам Бърд и т.н.

Малко по-късно Да Коща допусна грешка, но удържа двукратния шампион във Формула Е зад себе си. След това Фелипе Маса спря на пистата след удар в предпазни гуми. Рейс контролът показа жълти знамена по цялото трасе.

При възобновяване на състезателния режим Верн атакува, но не успя да изпревари съотборника си в DS Techeetah

Бърд задмина французина, който скоро бе подложен на натиск и от Лотерер. Състезателят на Порше бързо взе третото място и стана втори, след като Бърд премина през зоната за активация. Де Врис бе поредният, който изпревари Верн, като помежду им имаше и лек контакт. Жан-Ерик вероятно бе с проблем, тъй като продължи да се свлича назад в подреждането. В последния тур той направо се прибра в бокса.

В края Мич Еванс се завъртя след сбутване с пилотите на BMW. По-напред Бърд взе второто място на Лотерер, който обаче запази повече енергия и си върна позицията. Да Коща остана с 0,3% преди самия финал, а при карирания флаг системата сочеше 0%, но той вече бе победител в състезанието. Това бе втори успех за португалеца в първенството след този в Маракеш (Мароко) в края на февруари.