Начало Formula E News Формула Е ще завърши сезон 2019/2020 с 6 старта в Берлин

Формула Е ще завърши сезон 2019/2020 с 6 старта в Берлин

482
0
Берлин, Темпелхоф, Формула Е
снимка: Формула Е

Формула Е взе решение да завърши сезон 2019/2020 с 6 старта в рамките на малко повече от седмица. Всички състезания ще са на изградена на летище Темпелхоф писта – по 2 на 3 различни конфигурации. Досега от сезона бяха проведени пет кръга – два в Саудитска Арабия, в Чили, Мексико и Мароко. Начело в генералното класиране е Антонио Феликс да Коща с 67 точки, следван от Мич Еванс (56), Александър Симс (46), Максимилиан Гюнтер (44), Лукас ди Граси и Щофел Вандоорн (с по 38) и т.н. При отборите води DS Течийта 98 пред BMW Андрети (90), Ягуар (66) и др.

Поредицата надпревари в Берлин ще започне на 5-6 август, следващите 2 състезания ще са на 8 и 9, а финалните две – на 12 и 13 август. Всички надпревари ще се проведат при затворени врати. Така общият брой на състезанията през шестия сезон на Формула Е ще стане 11.

Отборите, ФИА и ръководството на Формула Е са изработили мерки и условия заедно с местните власти, така че възобновяването на състезанията да се случи по безопасен за всички начин

Всички административни срещи, брифинги на пилоти и тийм мениджъри например ще се осъществяват с видео конферентна връзка. Има обявени и протоколи за спазване на стриктна дистанция при работа на трасето.

Броят хора на пистата не трябва да надвишава 1000 души – при над 5000 по време на състезателните уикенди досега. Налага се вечерен час и работа на смени с цел ограничаване на директния контакт. Не се допуска присъствие на трасето на хора над 60-годишна възраст и с придружаващи заболявания. Персоналът и доставчиците трябва да се придържат към определените им за пребиваване райони в падока. Изисква се използването на средства за лична защита, маските са задължителни по всяко време. За определени задължения се изискват FFP2 предпазни маски и защита за очите. Всички, които ще присъстват на трасето, трябва да имат направен PCR тест с негативен резултат. След това ще бъдат тествани на всеки 5 дни.

От момента на спиране на шампионата целта ни бе да съставим ревизиран календар, така че на първо място да опазим хората си“, заяви главният изпълнителен директор на Формула Е Джейми Рийгъл. „Темпелхоф в Берлин е трасе, което отбори, пилоти и фенове обичат. Там ще проведем 9-дневен състезателен фестивал с 3 двойни поредни старта. Те ще са на различни конфигурации и това дава предпоставки за изпълнен с драма развой и финал на сезона.“