Начало Formula E News Да Коща записа дубъл в Портланд, Касиди отново извън точките

Да Коща записа дубъл в Портланд, Касиди отново извън точките

49
0
Антонио Феликс да Коща
Антонио Феликс да Коща, снимка Формула Е

Антонио Феликс да Коща записа дубъл в Портланд. Пилотът на Порше спечели и втората надпревара на американската писта. Подиумът допълниха Робин Фрайнс (Енвижън Рейсинг) и Мич Еванс (Ягуар Рейсинг). Същевременно лидерът в шампионата Ник Касиди (Ягуар Рейсинг) отново остана извън зоната на точките.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Formula E (@fiaformulae)


Портланд бе домакин на 13-тия и 14-тия кръг от сезон 2024 във Формула Е. Състезанията се провеждат на пистата „Портланд Интернешънъл Рейсуей“, разположена близо до едноименния град. Конфигурацията, използвана от световния електрически шампионат е 3.221 км и включва 12 завоя. В малките часове на вчерашния ден се проведе първия старт. Победител в него стана Да Коща, следван от Фрайнс и Верн.

Верн спечели квалификацията за втория старт на пистата край Портланд. До него на първа редица стартира Да Коща. Зад тях бяха Бърд, Фрайнс, Хюз, Касиди, Верлайн, Де Врис, Дарувала и Вандоорн.

Да Коща имаше най-добра стартова реакция и поведе след преминаването на първия завой на трасето край Портланд. Втори беше Верлайн, следван от Верн, Хюз, Бърд, Де Врис, Буеми, Касиди, Еванс, Дарувала и Вандоорн. Стартът отново беше чист и без инциденти

Буеми водеше колоната след първите 5 тура в Портланд. Втори беше Верн, следван от Да Коща, Мортара, Фрайнс, Хюз, Де Врис, Ди Граси и Фенестрас. Верлайн имаше контакт с друг автомобил, в резултат на което счупи предното си крило и съсипа състезанието си.

Бърд също пострада от проблемите на Верлайн. Пилотът на Макларън мина през отчупения компонент от болида на германеца и получи поражения в своя болид. Съотборникът му Джейк Хюз пък се завъртя и завърши в чакъла. Отпред Да Коща се бореше с Буеми, Мюлер и Верн.

В 14-тата обиколка Мюлер продължаваше да води колоната пред Да Коща, Верн, Фрайнс и Верлайн. Междувременно Колет, Касиди, Денис и Де Врис влязоха в бокса заради поражения по своите болиди. Междувременно на пистата в Портланд излезе сейфти кар.

Да Коща поведе колоната след рестартирането на старт №2 в Портланд. Португалецът се надяваше да запише втори пореден успех на това трасе след този през вчерашния ден. Зад него се движеха Фрайнс и Еванс. Касиди беше извън топ 10 заради пораженията, които имаше в своя болид.

Да Коща спечели и втората надпревара в Портланд. Така пилотът на Порше записа трети пореден и общо четвърти успех от началото на сезон 2023-24 във Формула Е. До него на подиума се качиха Фрайнс и Еванс.

Четвърти и пети финишираха Паскал Верлайн (Порше) и Жан-Ерик Верн (DS Пенске). Зад тях бяха Нико Мюлер (Abt Cupra) и Норман Нато (Андрети). Топ 10 допълниха Максимилиан Гюнтер (Мазерати MSG), Себастиен Буеми (Енвижън Рейсинг) и Джейк Денис (Андрети).