Начало Автомобили Dacia показа нова поредица достъпни лимитирани серии

Dacia показа нова поредица достъпни лимитирани серии

47
0

Dacia показа с нова серия достъпни лимитирани серии на автомобилното изложение в Женева, което отваря врати за широката публика на 3 март.

Марката отбелязва много добър старт на годината. След като постигна рекордни продажби през 2015, съвсем наскоро Dacia прескочи границата от 3 млн. фена във Фейсбук като членовете на нейната бързо разрастваща се общност продължават да споделят страстта си и офлайн.

В допълнение към съобщението за наличието на автоматизираната трансмисия Easy-R с дизеловия двигател dCi 90, по време на Автомобилен салон Женева 2016 Dacia сваля покривалото от нова серия лимитирани версии.

Duster Essential: представяне на нови серии лимитирани модели Dacia

На щанда на Dacia по време на автомобилен салон Женева 2016, е изложен Duster Essential, който въвежда нова серия лимитирани версии на Duster, Sandero, Logan, Logan MCV, Dokker и Lodgy. Името на тези лимитирани серии ще варира. В определени държави процесът на кръщаване ще въвлича активно онлайн общността на марката.

Тези конкурентни в ценово отношение лимитирани версии комбинират интелигентен външен вид и подобрен комфорт. Екстериорните характеристики включват нов цвят (Tourmaline Brown) и нови алуминиеви джанти, както и специфични емблеми и брони, боядисани в цвета на купето. Пътниците се възползват от Bluetooth и USB свързаност, електрически предни стъкла и централно заключване.

Подобно на всички модели Dacia, лимитираните версии идват с гаранция от 3 години/100 000 км. Пазарите, на които тези модели Dacia ще се продават, включват Австрия, Белгия, Хърватска, Чехия, Дания, Германия, Унгария, Италия, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария и Великобритания.

Автоматизирана трансмисия Easy-R

Easy-R бе лансирана в края на 2015 с бензиновия двигател TCe 90 Stop&Start на Dacia. Сега, на същата цена, първата автоматизирана трансмисия на Dacia може да бъде поръчана с дизеловите версии dCi 90 на Logan, Sandero, Sandero Stepway и Logan MCV (в зависимост от пазара).

За да комбинира надеждност и по-ниски експлоатационни разходи, напълно новият дизайн на тази автоматизирана трансмисия се базира на електро-механична, а не на хидравлична технология. За да гарантира най-високото качество, скоростната кутия Easy-R премина изпитания, еквивалентни на 750 000 км тестове в реални условия, и всяка кутия е обект на внимателна проверка след сглобяване.

Надеждна и достъпна, автоматизираната трансмисия Easy-R елиминира нуждата от педал за съединителя и е калибрирана така, че да оптимизира удоволствието от ежедневното шофиране, особено в натоварен трафик и населени райони. Смяната на предавките е плавна и автоматична, докато функцията за бавно придвижване е идеална, както за маневриране, така и в задръствания – само вдигате крака си от педала на спирачките. Системата също задържа автомобила на място, за да улесни потеглянето по наклон.

Easy-R е много по-конкурентна в ценово отношение спрямо конвенционалната автоматична трансмисия и предлага много ниски експлоатационни разходи.