Начало Други Dacia Logan отново е най-продаваният модел на Рено Нисан България

Dacia Logan отново е най-продаваният модел на Рено Нисан България

298
0

Дачия Логан отново е най-продаваният модел на Рено Нисан България с пазарен дял от 6,5%. Това е напълно разбираемо, имайки предвид изключително атрактивната цена на модела. Това е единственото, на което той залага, но явно се оказва напълно достатъчно, за голяма част от българските потребители на нови автомобили .

Рено Нисан България отчита продажби от 7444 автомобила за 2008 година, което представлява увеличение от 10,6% спрямо предходния период. От тях 2061 са от гамата на Renault и 3977 от тази на Dacia, което се равнява на ръст от общо 6,3%. От своя страна Nissan приключи годината с 1406 продажби или 33,9% повече от доставките през 2007.

През 2008 година Рено Нисан България обнови част от продуктовата си гама с нови поколения на Renault Laguna, Renault Symbol, Renault Kangoo и Kangoo Express и Nissan Murano. Към тях се присъединиха и изцяло новите Renault Koleos, Nissan Qashqai+2, Dacia Sandero и Dacia Logan Pick-up.

През 2009 компанията Рено Нисан ще лансира много нови продукти. За Nissan звездата на 2009 ще бъде новият 370 Z. Nissan Pixo и Nissan Cube ще допълнят продуктовата гама на марката. Клиентите на Renault ще имат възможността да поръчат Новия Mеgane във версиите хечбек и купе от месец май. Моделът с нов атрактивен и вълнуващ дизайн е напълно обновен. След него в България ще пристигне и Новото Clio. В края на годината се очакват други три нови модела – семейния Scenic, спортиста Megane RS и седан версията на Megane. За Dacia ново попълнение ще бъде Dacia Sandero с дизелов двигател. Той ще е на разположение за поръчки от февруари.